Balıkesir'de Galatasaray sevinci

Balıkesir

37 yıl önce Balıkesirspor, Galatasaray'ı Bandırmalı Özer Umdu'nun golüyle 1-0 yenmişti





37 yıl önce Balıkesir`un Galatasaray`a karşı sağladığı üstünlüğü
yazan gazete


Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur'unda Galatasaray ile eşleşen Balıkesirspor'da hem sevinç, hem heyecan yaşanıyor. İki takım arasında 37 yıl önce oynanan maçı Balıkesirspor farklı kazanabilecekken bulduğu pozisyonlardan yararlanamamış ve sahadan 1-0'lık üstünlükle ayrılmıştı. Karşılaşmanın tek golünü ise Bandırmalı Özer Umdu atmıştı.

Sezonun ikinci maçını ise Galatasaray 2-1 kazanmıştı. Bu iki takımın 37 yıl sonraki karşılaşması 27 Kasım 2012 Salı günü, saat 19.00'da, Türk Telekom Arena'da oynanacak.

Kupada Galatasaray ile eşleşen Balıkesirspor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, özel açıklamalarda bulundu. Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur kuraları, Türkiye Futbol Federasyonu yöneticileri ve kulüp temsilcilerinin katılımı ile Ataköy Olimpiyat Evi'nde çekilmişti.  Kurada Galatasaray ile Balıkesir eşleşti. Eşleşmenin ardından Balıkesir Spor Kulübü Başkanı Tuna Aktürk, açıklamalarda bulundu.  Aktürk, açıklamasında, Balıkesirspor Kulübü olarak 1976 yılından beri ilk kez Süper Lig takımlarından birisiyle, hem de en büyük takımlardan olan Galatasaray ile karşılaşacağız. Öncelikle bunun ayrıcalığını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Galatasaray, saygı duyulan bir takım ve biz de diğer takımlara olduğu gibi onlara da saygı duyuyoruz. Balıkesirspor Kulübü olarak 2. Lig'de kendi yağımızla kavrulmaya çalışan ve elinden geldiğince iyi işler yapmaya çalışan bir kulübüz. Gücümüzü biliyoruz, kendimizi tanıyoruz. Bu karşılaşmayı kendi stadımızda, Balıkesir halkının huzurunda oynamayı çok isterdik ama maalesef bu olmadı. Maçı, Türk Telekom Arena Stadı'nda oynayacağız ve maçı kazanmak için elimizden geleniyapacağız. Hak eden ve gerçekten futbol oynayan takım kazansın" dedi.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı